Nu starter museets udgravning i forbindelse med Marslistunnelprojektet snart.

Her på denne blog vil man i de følgende uger kunne følge de arkæologiske undersøgelser på engen langs Århus Motorvej Syd og Viby Ringvej. Ved prøvegravningen i maj, fandt vi bl.a. tre såkaldte mosepotter der kan dateres til perioden 600-400 f. Kr., dvs. overgangsperioden fra bronzealderen til jernalderen.Vi gjorde også andre fund men det er især mosepotterne der gør, at vi nu går i gang med en egentlig udgravning på arealet. Mosepotterne er nemlig tegn på at man har foretaget ofringer i mosen.

Vi håber derfor på, at vi ved udgravningen vil finde yderligere spor efter flere ofringer, ikke bare mosepotter men også ofringer af anden karakter. På siden om baggrunden for projektet kan man finde flere information om selve baggrunden for de nuværende arkæologiske undersøgelser. Der vil man bl.a. også kunne finde oplysninger om selve  områdets historie og om andre fund fra lokalområdet. Desuden vil vi også forsøge at lægge nogle faktaoplysninger ud om mere specielle emner som f.eks. dendrodateringer og -kronologi. Baggrundssiden vil således være under løbende udvikling.

Der går dog lige en uge eller to inden vi kan komme igang med selve udgravningen. Der skal nemlig lige graves omkring 3-4000 m3 opfyldsjord væk inden vi kommer ned til engens gamle overflade.

Reklamer

2 Responses to Nu starter museets udgravning i forbindelse med Marslistunnelprojektet snart.

  1. lotus siger:

    hejsa – De nye udgravninger i Aarhus er utrolige spændende – var på Bispetorv i går og igen en tur på Viking museet – Lige nu sidder jeg og tænker på, er det muligt, at udgrave/ frilægge eller etablere oldtidens volde omkring Den gamle bymidte (spørgsmål tegn – hmm jeres site vil ikke lade mig lavete et)

    knus

    Lotus Rathky Jørgensen – indfødt Aarhusindianer :-))

  2. Poul Nissen siger:

    Jeg ved ikke om der stadig er nogle steder hvor volden omkring den gamle bymidte stadig er bevaret så den kan udgraves. Det må du spørge arkæologerne der arbejder inde i byen om. Der skal nok være lidt bevaret hist og pist, under den nuvrende by. Der vil nok ikke være plads til at etablere vikingetidens volde omkring den gamle bymidte. Det er ellers en spændende tanke. De arkæologer der arbejder nede i byen ved meget mere om det end jeg gør, og de vil nok kunne give dig et fyldestgørende svar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: