Vi arbejder os ned i fladen…

og  resterne af en væltet skov kommer frem af tørven. I den forløbne uge har vi primært arbejdet med at graves os ned ad, over en større flade. I tørven støder vi hele tiden på træstammer, der ligger sådan  lidt på kryds og tværs. Som tidligere nævnt er disse stammer vigtige for os, og vi prøve at lade dem ligge som vi finder dem. Det er desværre ikke alle stammerne der er eg, men især nogle af de dybereliggende stammer er ret store retvoksede egetræer, som ser rigtig gode ud til dendroprøver.

Formålet med at grave ned i fladen, er ellers først og fremmest, at se om der er konstruktioner (stenlægninger eller platforme af træ osv.) og offringer gemt i tørven. Mht. eventuelle konstruktioner i tørven er konklusionen indtil videre et ret klart nej. Vi har ikke rigtig fundet noget der kan tolkes som konstruktioner. Til gengæld er der da dukket lidt flere mosepotter op. Indtil videre har vi fundet tre, måske fire på den flade som vi har gravet på. Vi har ikke renset så meget af i fladen omkring potteskårene men det ser ud til at de fleste er ret knuste. En enkelt er dog kun repræsenteret ved det allernederste af karret. Resten ser ud til at være gravet væk ved tørvegravning på et senere tidspunkt.

Selvom det måske ser lidt hårdhændet ud, bruger vi gravemaskinen til at gå ned i fladen. Det er helt klart det hurtigste ,og den bedste metode til at få åbnet en større flade op. Når vi så støder på noget som vi vil undersøge nærmere, stopper vi med maskinen på dette sted og fortsætter videre ved siden af. Feltet kommer godt nok til at se lidt rodet ud, men det må vi råde bod på senere med håndskovl og graveske.

På  fotoet nedenfor kan man måske ane træstammerne der ligger på kryds og tværs i feltet (og måske også lidt af det omtalte roderi). Desuden kan man se Peter som nu er en del af vores lille udgravningsteam. Peter har, ligesom Uffe, stor erfaring med at grave i moser.

væltet skov

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: